Maagpijn Symptomen

Er zijn verscheidene maagpijn symptomen. Maagpijn kan gepaard gaan met verschillende bijwerkingen en bijverschijnselen. Het is lang niet altijd zo dat de maag de boosdoener is. Bij de organen zoals de slokdarm, galblaas dikkedarm en alvleesklier begint vaak de maagpijn.

Hieronder worden een aantal symptomen van maagpijn behandeld. Wij proberen zoveel mogelijk symptomen te behandelen en te onderscheiden, maar

mochten we desondanks er 1 zijn vergeten dan kunt u het altijd aan ons laten weten via het contact formulier of om hieronder achter te laten.

Symptomen bij lichte maagpijn:

 • Brandend maagzuur
 • Misselijk worden
 • Overgeven
 • Opboeren
 • Winderigheid
 • Hoorbaar gerommel in de maag
 • Opgeblazen gevoel
 • Zeurende en stekende pijn
 • Pijn in de bovenbuik
 • Pijn achter het borstbeen
 • Pijn rondom de navel
 • Het slecht kunnen verdragen van koffie, alcohol, vetten en kaas.

Lichte maagpijn en klachten ontstaan vaak na een maaltijd. Bij opboeren, oprisping en overgeven kan er maagzuur in de slokdarm komen, dit kan leiden tot klachten en pijntjes.

Bij ernstige maagpijn, wat vaak acuut optreedt kan het gepaard gaan met bovenstaande symptomen in combinatie met onderstaande symptomen:

Symptomen bij ernstige maagpijn:

Bij braken komt er bloed mee:

Braken is een officiële benaming voor overgeven of kotsen. Bij braken wordt het bovenste deel van de dunne darm met een hoge kracht omhoog gedrukt. Het omhoog komen van de inhoud van de darm, komt door het samentrekken van de buikspieren en het middenrif.

Wanneer er bloed meekomt bij het braken dan is dit een teken dat er iets niet goed is.

Uitstralende pijn naar armen, kaken of rug etc..:

Wanneer er bij maagpijn niet alleen pijn gevoeld wordt in de maag en rondom de maag (Hierbij denkend aan de darmen) maar ook richting de armen en rug, dan is het verstandig om contact te zoeken met je huisarts of in ernstige gevallen direct naar de eerste hulp te gaan.

Het gevoel dat voedsel in de slokdarm of darmen blijft steken:

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat etensresten blijven steken en niet verder gaan. Wanneer dit langdurig aanhoudt, is dit te constateren doordat de ontlasting anders en donkerder van kleur is.

Zwarte (donker kleurige) ontlasting (ontstaat door ingewerkt bloed):

Het kan voorkomen dat bij maagpijn de ontlasting bijna helemaal zwart is. Vaak stinkt de ontlasting, dit komt doordat de ontlasting vol zit met veel gassen en onverteerde etensresten. Dit kan komen door bijvoorbeeld een slechte vertering van eiwitten of vet.

Zeer hevige maagpijn en/of buikpijn, vaak plotseling:

Hevige pijn en vaak ontstaat het vrij plotseling. Een vervelende pijn tussen navel en borstbeen.

Vaak werkt liggen, zitten en lopen niet om de pijn te verlichten en blijft constant aanhouden.

Hartwater:
Onder hardwater wordt verstaan, dat de mond in vrij korte tijd volloopt met smakeloos of bitter proevend vocht. Het heeft gelukkig niets te maken met het hart! Dit wordt geproduceerd door speekselklieren. Hartwater kan voorkomen in samenhang met misselijkheid, braken en zuurbranden.

15 thoughts on “Maagpijn Symptomen

 1. ik heb stekende pijn tussen de navel en borstbeen
  heb er vaker last van maar nu veel meer.
  ik heb er 3 dagen last van gehad , 2 dagen was het over ,en vannacht begon het weer

 2. Ik heb Donderdag twee broodjes amerikaanse file gegeten en sinds dien heb ik heel erge maagpijn maar mijn dokter zegt veel water drinken, je darmen moeten schoon spoeling. Maar het is nu Dinsdag en nog hebi k het. Ik heb een pijn de heel dag, slike me gek aan paracetamols ik weet het niet meer.

 3. Ik loop al een paar jaar met zeer hevige maagpijn en weet gewoon niet wat ik moet doen. Ben al naar 2 verschillende ziekenhuizen geweest endoscopie,bloedonderzoek en echo al gehad maar ze kunnen niks vinden.
  Ben op het moment helemaal radeloos en weet niet wat ik moet doen.
  Mijn maagpijn komt plotseling en verdwijnt ook weer zo.
  Ene x duurt het een paar uur en andere x langer dan een halve dag.
  Slik momenteel pantoprazol waarvan ik niet echt heb gemerkt dat het werkt.
  heb in het verleden ook omeprazol gehad.
  Erbij slik ik tramadol om de pijn verdraagzaam té maken in het begin werkte dit wel maar na verloop van tijd heeft het niet echt meer baat bij.
  Ben gewoon momenteel ten einde raad.
  Ik zou het zeer op prijs stellen als iemand me hierbij kan helpen

 4. Beste Depak. Ook ik heb 3 weken over de grond gekropen van de maagpijn. Dagelijks bij de huisarts geweest, kreeg helemaal niets. Uiteindelijk pantoprazol en dat werkte, tijdelijk!! Inmiddels 2 maagonderzoeken verder gebruik ik nu losec mups. Dat is het dure zusje van nexium. Eigenlijk moet je dit zelf betalen tenzij er geen goed alternatief voor je is. Ik kon nergens tegen, niet tegen nexium etc, kreeg last van een constant gevoel of dat er iets in mijn keel bleef hangen als ik zo’n tablet naar binnen had gewerkt! Ik heb ivm mijn gewicht een poos op dieet gestaan en je voelt de bui al hangen! Weg maagpijn, Ik had een koolhydraat arm dieet bij New Figure. Er bleek dus wel degelijk een relatie tot wat ik at. Nu merk ik het alleen nog in stressvolle periodes. Dan slik ik een poosje losec mups en dan gaat het weer. Ik moet je adviseren om door te bllijven zoeken naar een oplossing….

 5. hallo ik heb het ook zo nu en dan veel pijn in de maag wil als u het wil wel eens verder praten met vrg

 6. ‘s Morgens word ik wakker met maagpijn en kan niet tot op einde adem halen.
  Weet iemand wat te doen?

 7. Zo snel als je kan naar een MDL arts gaan met dit maagpijn (maag-darm-lever) ik heb er ervaring mee lieten mij maar lopen konden niets vinden enz,uiteindelijk was het mijn galblaas die chronies ontstoken was,en te laat iets ondernomen,3 maanden opgenomen geweest waarvan 3 weken op sterven gelegen en nu een chronieschse alvleesklier ontsteking,zoek het maar op even googelen alvleesklier ontsteking en herken je de klachten,gelijk MDL arts gaan ,je mag mij mailen groetje,s Paulina

 8. ik heb ook pijn in de maag ben 4 keer aan de gal geopereerd zonder galblaas had ik toch stenen en nu heb ik weer dezelfde pijn. Loop al 3 jaar na de dokter zien ze niks in het bloed ga maar weer na huis terwijl ze mijn gal ook niet in het bloed zagen in de emerie zagen ze het pas had 28 gal stenen. ik heb weer zo veel pijn soms denk ik waarom sturen ze mij niet door. heb zo n maagpijn laste 3 weken weer kruip over de grond en werk lijd er onder zit in de ziektewet. Dokters daar moet je goed voor je zelf opkomen, anders doen ze niks met mij zijn ze nou bezig vanmiddag naar de dokter ik had gezegd je wijst mij door anders pak ik een ander huisarts, want ze laten je gewoon lopen.

 9. Goedenacht.

  Mijn vriendin en ik zijn op vakantie in albufeira.
  Na lekker gegeten te hebben in een restaurant heeft ze nu erg veel pijn in haar buik ( het steekt zelfs) ze heeft ook een stekende pijn in haar rug. Ze is ook constant aan het spugen. Wanneer ze al een slokje water neemt u dan gaat het er met de zelfde rotgang weer uit. Nu is mijn vraag wat moeten we doen
  Alvast bedankt

 10. toen ik nog veel jonger was had ik heel af en toe hevige stekende buikpijn. Die kreeg ik meestal nadat ik voor een lange tijd niets gegeten heb. Sinds een paar maanden krijg ik deze zelfde pijn weer. Sinds een week bijna elke avond. Het is een vervelende pijn waarbij ik niet kan staan en niet rechtop kan zitten. Ik moet even plat liggen en dan gaat het weer weg. Het duurt niet lang. Een paar minuten, maar het is gewoon vervelend. Ik dacht in het begin dat ik deze pijn kreeg door dat er gasvorming is in mijn maag omdat ik niets heb gegeten. Maar sinds kort krijg ik het ook al heb ik gegeten. De pijn krijg ik in mijn bovenbuik. Ik vermoed dat het iets met mijn maag en/of darmen te maken heeft.

 11. raak ten einde raad.
  mijn dochter van 14 is nu al 3 weken aan het overgeven en gaat nu de 4de week in.
  wat ik ook geef, het komt er een aantal uren later weer uit.
  verder gigantische maag- en darmpijn.
  wel eerder naar de huisarts geweest. die zei dat het een buikgriep was met nu het gevolg dat haar darmen daar weer spastisch op reageren.
  Zelf vertrouw ik het niet en heb vele vraagtekens.
  Twee jaar geleden heeft ze het zelfde gelazer gehad met gevolg dat ze een week lang in het ziekenhuis belandde. De oorzaak hebben ze daar nooit gevonden. Wel is er toen Spastische darmsyndroom vastgesteld maar waar dat overgeven vandaan kwam, was onbekend.
  Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?

 12. Ik ben flauwgevallen zonder enige aanleiding, lang weg geweest ambulance is gekomen etc. uiteindelijk ontslagen in het ziekenhuis toen ik weer bij was.. kwam door 4 wijntjes drinken zeiden ze. Wel heftige maagkramp, kwam door overgeven zeiden ze. Nu paar dagen verder nog steeds misselijk en maagkrampen.. overgeven is wel gestopt..wat kan het zijn en heeft het te maken met dat ik out ging?

 13. Ik weet het niet meer
  Ik heb al 2maande last van mijn maag word er niet goed van ik heb een echo gehad maar kwam niks uit.. ik heb epilepsie en dachte ze dat ik verkeerde medicijnen slikte maar dat word er ook niet beter op ik heb steken in me rug en ben vaak moe.. ik word hier niet goed van help me alsjeblieft xx

 14. ik heb sins ik amerikaanse filemet met friet gegeten ook erg last van maagpijn
  zoon drukk gevoel en een steek tussen de ribben
  snell voll gevoel !! en veel misselijk pff
  dat ga ik dus Nooit meer eten want dit is niet fijn

 15. Heb hetzelfde voorgehad, ben s’nachts met hevige maagklachten (precies een bol dat blijft steken en constant is) naar de spoed gegaan. Daar heb ik een baxter gekregen en onderzoek via bloed en een radiografie van de maag en darmen blijkbaar alles ok maar de pijn blijft, na ontslag in ziekenhuis plat gaan liggen en de pijn blijft constant kan enkel lichte zaken eten of braak het terug uit. dus ja enige da je kan doen is liggen en hopen dat de pijn snel verdwijnt…
  medicatie is enkel dafalgan, om de pijn te verminderen

Comments are closed.